Life of a love warrior

Rädslan av att inte duga
 
Känslan av att inte räcka till, att inte duga, är något som finns djupt rotad i många av oss. När den finns som en undermedveten övertygelse kan det leda till många smärtsamma konsekvenser i våra liv, som vi kanske inte ens ser anledningen till varför de dyker upp.

De senaste veckorna har jag varit i kontakt med den här känslan i mig själv och det har varit smärtsamt. Det har väckt mycket obekväma känslor i min kropp som skvallrar om sår från barndomen. Det har fått mig att gå in i ett fysiskt stadie av rädsla, där försvarsmekanismer har dykt upp för att skydda mina allra innersta hemligheter..
 
Anledningen till att denna känsla och rädsla väckt till liv i mig är att jag har gått in i en ny relation! Och visst är det härligt att vara nykär..! Enda fram tills din nya partner börjar hitta och trycka på dina triggers.. som får allt att ställas på kant. Jag har kämpat med ohälsosamma relationer i hela mitt vuxna liv, och har attraherat in partners som inte varit bra för mig. Jag har också haft svårt att behålla en relation, då jag alltid lyckats stöta bort personer som kommer mig för nära. Mina relationsmönster och blockeringar kring detta är något jag jobbat med mycket den senaste tiden, för att min önskan har varit att attrahera in en relation i mitt liv. Och nu har det jag så länge drömt om äntligen blivit till verklighet! Jag har hittat en partner som är så fin och bra på alla sätt och vis, och ändå två månader in var jag på väg att avsluta relationen. Varför? För att den lilla tjejen i mig var LIVRÄDD. Livrädd för att han skulle se mig som någon som inte är bra nog för honom. Livrädd för att han skulle lämna mig och allt skulle rasera..
 
Så vad hände då istället? Jag började stöta bort honom, leta fel och försökte hitta varje anledning jag kunde att HAN inte var bra nog, så att jag skulle ha en anledning att avsluta relationen. Men inget av det var ju egentligen sant.. Allt grundades i att jag hade en inre rädsla kring att inte duga, att inte vara bra nog, att inte räcka till. 
 
Relationer är så värdefulla för oss, för att hjälpa oss att spegla våra innersta sår och rädslor. Visst kan det vara jobbigt och smärtsamt, men oftast nödvändigt för att vi ska lära oss mer om oss själva. Ibland när relationer inte känns bra är det såklart läge att titta på om relationen behöver avslutas, men det kan vara bra att observera på vilket sätt det inte känns bra. Känns det inte bra för att personen i fråga behandlar dig illa och är kritiserande, ger skamkänslor eller kanske rent av är manipulativ? Då är det kanske bra att se över om relationen bör avslutas. Men känns det jobbigt för att personen hjälper dig att spegla dina egna obekväma sanningar och osanningar, då kanske du ska tänka en extra gång innan du avslutar relationen - för det kan faktiskt vara så att det är en av dina soulmates som gömmer sig under rädslornas illusioner!
 
Tack och lov var min själ med mig i processen och kunde guida mig tillbaka till mig sanning. Jag tänker på uttrycket "Be careful what you wish for". Ibland kan det vara skitläskigt när våra drömmar går i uppfyllelse! <3